Most 5% kedvezménnyel kedveskedünk Nektek 300 000 Ft kosárérték felett! Az akció minden termékünkre (kivéve az akciós bringákat és villákat) visszavonásig él!
Blog

Teleszkóp karbantartás

CsodaBike
CsodaBike
2021.10.12 16:43
Teleszkóp karbantartás

Milyen gyakran kell szervizelni a teleszkópos villákat?

Sokan nem is tudják, hogy mi a gyártók előírása a villák karbantartásával kapcsolatban. Ebben próbálunk segíteni ezzel a rövid cikkel.

A teleszkópos villákat hivatalosan kb. 50 üzemóránként szervizelni kell (szétszedni, kitisztítani, átnézni, friss olajat tenni bele, stb.)
Ha valaki heti 1x1 órát bringázik, az évi egy szervizt jelent, de sokan ennél lényegesebben többet mennek, akár zord körülmények között is, így akár évi 2-3, vagy akár több átvizsgálás is indokolt lehet.

Ez egyébként gyári előírás is, ezért érdemes odafigyelni rá, ha azt szeretnéd, hogy a villád sokáig megőrizze jó állapotát és kifogástalan működését.

Egyes alkalmazások (pl. a Strava is) képes egyes alkatrészek futásteljesítményét külön-külön nyomonkövetni (jellemzően km-ben), akár ezeket az eszközöket is használhatod, hogy kövesd, mennyit mentél a villáddal két szerviz között, de ugyanezt használhatod a lánc, vagy a hajtás egyéb elemeinek futásteljesítmény-követésére.

Tanulmányozd a lenti képeket és segédletet a karbantartáshoz, ha pedig szervizigényed lenne, keress minket bizalommal.