Most 5% kedvezménnyel kedveskedünk Nektek 300 000 Ft kosárérték felett! Az akció minden termékünkre (kivéve az akciós bringákat és villákat) visszavonásig él!
Blog

Gumi gyorstalpaló 1. rész

Tündi
2024.03.07 15:52

Te tudtad? 

 

A Maxxis gumi kínálatában rengeteg féle minta, alapanyag keverék és oldalfal típus van, ezekkel ismerkedhettek meg a lentebbiekben. 

Most kifejezetten az MTB gumik lesznek a célkeresztben.

 

Kezdjük az elején! 



Szövetsűrűség




Az alacsonyabb TPI jobb szúrás-, vágás- és kopásállóságot biztosít, de nehezebb. A magasabb TPI jobban alkalmazkodik a terephez, simább, miközben csökkenti a gumi súlyát.






Oldalfalvédelem 



EXO

Az EXO egy vágás- és kopásálló anyag. Ez a sűrű szövésű szövet könnyű és rendkívül rugalmas, biztosítva, hogy az abroncs teljesítménye változatlan maradjon. Válaszd az EXO védelmet a nagyobb tartósság érdekében. 

 

 

EXO+

Az EXO+ a Maxxis közepes teherbírású defektvédelmi opciója, amely sokoldalú terepre ajánlott. Kezdődik egy strapabíró 60 TPI burkolattal, az oldalfalban helyezik el az EXO defektvédő réteget, és a tetejére egy úgynevezett butil betétet tesznek. A szívós burkolat és az EXO anyag megakadályozza a sziklák és a gyökerek által okozott sérüléseket, míg a butilbetét védi a gumit a becsípődéstől és segít megelőzni a felni sérülését.






 

 

 

 

DOUBLE DOWN (DD)

A DoubleDown (DD) a Maxxis egyedi védelmi megoldása enduro versenyekhez és e-bike használathoz. Könnyű, 120 TPI burkolatú anyagot két réteg butil oldalfal betéttel kombinálták, hogy rendkívül tartós gumit hozzanak létre.

A DoubleDown abroncsok valamivel könnyebbek, mint Downhill társai, de leginkább a csillapításban és a felütés védelemben van különbsége. 

 






Downhill (DH)

Ahogy a név is sugallja, a Maxxis Downhill burkolatú külsőjeit extrém használatra tervezték.

Ezek a gumik két réteg tartós, 60 TPI burkolatú anyagból készülnek, valamint egy nagy butil betét van bennük,, amely a teljes oldalfalat befedi. Ez a butilbetét segít megelőzni a becsípődést, védi a felnit az ütésektől, és további stabilitást biztosít az oldalfalnak.

Keverékek

3C MAXXSPEED

Elsősorban cross country (XC) gumik anyaga, külső rétegben található két összetevő kifejezetten a gördülési ellenállás csökkentésére, valamint a futófelületi kopás és a tapadás optimalizálására alakították ki.






SUPER TACKY (ST)

A Super Tacky (ST) egy speciális, alacsony visszapattanású, nagy tapadású keverék, amelyet régebbi típusokban használnak, gondolunk itt a 26” külsőkre.








3C MAXX TERRA

A  3C Maxx Terra egy közepes három komponensű keverék. Nagyobb tapadást biztosít, mint a 3C MaxxSpeed, ugyanakkor kisebb futófelületi kopást és kisebb gördülési ellenállást biztosít, mint a MaxxGrip, ezáltal ideális minden körülményhez. 



3C MAXX GRIP

A 3C Maxx Grip a legtapadósabb, leglassabban visszapattanó gumi keverék, amely a piacon megtalálható. Ez a nagy tapadású keverék megegyezik azzal, amelyet a Downhill és Enduro World Series világkupa legjobb sportolói használnak.  

  • 3C Maxx Grip + EXO oldalfal = Könnyű terepen való közlekedés nedves/csúszós körülmények között
  • 3C Maxx Grip + EXO+ oldalfal = Sokoldalú terep, nedves/csúszós körülmények között
  • 3C Maxx Grip + DoubleDown burkolat = Enduro verseny és e-bike 
  • 3C Maxx Grip + Downhill burkolat = Downhill versenyzés 






Nemsokára jön a folytatás. Ott bemutatjuk nektek a legnépszerűbb gumikat és, hogy melyik “szakágra” melyik típust ajánljuk. 

 

Köszi, hogy elolvastátok!